سپاه قدس جمهوری اسلامی ایران یکی از نیروهای ویژه بوده که یکی از نقش های این ارگان کمک مستشاری در راستای مبارزه با تروریسم تکفیری داعش در عراق و سوریه است.
تابستان سال ۲۰۱۴ زمانی بود که تروریست های داعش به عراق حمله کردند و استان های “نینوا” ، “الانبار”، “صلاح الدین” و “دیاله” را به اشغال خود در آوردند و مساحتی بزرگی از سرزمین عراق را تصرف کردند.
تروریست های داعش یا هواداران و همفکران آن ها در عراق به دنبال آن بودند تا به استان “کربلا” حمله کنند و این موضوع فرمانده سپاه قدس جمهوری اسلامی ایران را برآن داشت تا با کمک های مستشاری استان “کربلا” را از خطر سقوط نجات دهد.
**”جرف الصخر” کجاست؟
“جرفالصخر” شهری در عراق است که در ۶۰ کیلومتری جنوب غرب “بغداد” و ۸۰ کیلومتری شهر “فلوجه” قرار دارد که جمعیتی معادل ۸۰ هزار نفر را در خود جای داده است. در منطقه “جرفالصخر” یک مجتمع نظامی بزرگ به نام “الحکوم” قرار دارد.
شهر “جرف الصخر” برای دولت عراق و دستگاههای امنیتی آن از اهمیت راهبردی برخوردار بود، به ویژه اینکه در ماه محرم و به ویژه اربعین حسینی این مناطق محل تردد صدها هزار تن از شیعیان به استانهای جنوبی به ویژه “کربلا” در ایام عزاداری حضرت امام حسین(ع) خواهد بود.
منطقه “جرف الصخر” بین “کربلا” و “بغداد” قرار دارد که مسیر حرکت شیعیان در ایام محرم و صفر به سمت کربلاست. عملیات آزادسازی این منطقه در شامگاه دوم آبان ماه ۱۳۹۳ به وسیله نیروهای مردمی که با ندای مرجعیت به صحنه آمده بودند، بدون کمک نیروهای آمریکایی و غربی موسوم به «ائتلاف ضد داعش» و تنها با کمک ارتش عراق انجام شد.
**حضور ژنرال سلیمانی در عملیات پاکسازی “جرف الصخر” به اذعان رسانه های خارجی
روزنامه “واشنگتن پست Washingtonpost” نوشت: دولت عراق گفته است که در یک عملیات ۲ روزه، “جرفالصخر” که یک شهر ۸۰ هزار نفری حد فاصل ۴۰ مایلی جنوب غرب پایتخت بوده ، آزاد کرده که در اشغال ماندن آن میتوانست خطرات بسیاری برای “کربلا” داشته باشد و در این آزادسازی، “ژنرال قاسم سلیمانی” نیز حضور داشت.
شبکه “المیادین” در این زمینه عنوان داشت: داعش نتوانسته است مناطق گسترده ای را که به تصرف خود در آورده است ، از “عین العرب” گرفته تا “آمرلی” و “جرف الصخر” و “سنجار” و “فرودگاه نظامی دیرالزور” را حفظ کند.
سایت “واتس اوپیک Whatsupic ” درباره آزادسازی “جرفالصخر” نوشت: “ائتلاف ضد داعش” هیچ نقشی در مبارزه با تروریسم ایفا نکرد، بلکه “ژنرال سلیمانی” و “نیروهای عراقی”، شهر راهبردی “جرفالصخر” را آزاد کردند.
روزنامه المستقبل چاپ لبنان در پایگاه اینترنتی خود در گزارشی نوشت: ارتش عراق با کمک سردار قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس تلاش میکند زمام امور را در دست گیرد و به ضد حمله دست بزند تا بتواند شهرها و شهرکهای راهبردی را از چنگال داعش درآورد.
سایت Iraqinews درباره آزادسازی “جرفالصخر” نوشت: در ماه اکتبر سال ۲۰۱۴ در قالب عملیات “عاشورا” با همکاری نظامیان عراقی و نیروهای شیعه، این شهر آزاد شد.
شبکههای اجتماعی در عراق که از نقش اساسی سردار سلیمانی در آزادسازی شهر آمرلی تمجید کرده بودند اعلام کردند که سردار سلیمانی در آزادسازی “جرف الصخر” نقش مهمی ایفا کرده است.
پایگاه اینترنتی الجزیره انگلیسی در مطلبی به قلم “سؤداد الصلحی” نوشت: به گفته مقامات امنیتی عراق، فرماندهان نظامی ایران در پیروزی های به دست آمده در مبارزه علیه داعش (کمک های مستشاری) در سرتاسر عراق، نقش کلیدی ایفا کردند.
وی ادامه داد: ایران اولین کشوری بود که به درخواست دولت عراق برای کمک بین المللی در مبارزه علیه داعش، واکنش نشان داد، آن هم زمانی که این گروه تروریستی مساحت وسیعی از شمال این کشور را به اشغال خود درآورده بود.
“سؤداد الصلحی” یادآور شد: ده ها فرمانده نظامی ایرانی از جمله “قاسم سلیمانی”، به نیروهای امنیتی عراق در مناطق شمالی و جنوب بغداد (برای کمک مستشاری) پیوستند. نیروهای عراقی، با حمایت نیروهای کردی و مشاوران ایران توانسته اند شهر “جلولا” و “سعدیه” در استان “دیاله” (در سال ۲۰۱۴) را بازپس گیرند.
وی گفت: داعش همچنین از شهر “جرف الصخر”، یک منطقه کلیدی در جنوب بغداد عقب نشینی کردند. حیدر العبادی، نخست وزیر عراق در این زمینه اظهار داشت: ما در عراق مشاوران آمریکایی داریم و پنهان نمی کنیم که مشاوران ایرانی نیز داریم.
**اهمیت اقدام مهم فرمانده سپاه قدس در اکتبر سال ۲۰۱۴
در حقیقت فرمانده سپاه قدس جمهوری اسلامی ایران با کمک مستشاری برای پاکسازی “جرف الصخر” علاوه بر اینکه باعث شد تا شهرهای جنوبی عراق در امنیت کامل بمانند، “عتبات” را از لوث وجود داعش پاک کرد.
در حقیقت حضور میلیونی مردم در اربعین حسینی در “کربلا” به دلیل وجود رشادت ها و جانفشانی ها و اقدامات مستشاری فرمانده سپاه قدس جمهوری اسلامی ایران و رزمندگان مدافع حرم بوده که این ایثارگری ها در آینده در پاکسازی شهر “موصل” (مرکز استان “نینوا”) نیز ادامه خواهد یافت.
منبع: باشگاه خبرنگاران
دیدگاهتان را بنویسید